Bøger

Mine erindringer

Holdning og handling  udkom på Rosinantes forlag 2. oktober 2019.

Her er Per Stig Møllers anmeldelse i Altinget: Han han skriver bl.a.: Væsentligt bidrag til forståelsen af Socialdemokratiet og den politiske kriger Lykketoft

Bogens forside er det portræt, Roald Als har malt af mig til Folketingets portrætgalleri

Læs Globale Seniorers anmeldelse af bogen her. Per Bo skriver bl.a.: Bogen (…) er et godt bidrag til forståelsen af det politiske spil og ikke mindst et bidrag til, hvor vigtigt det er at have øjne og ører åbne for, hvad der sker uden for Danmarks grænser, da det påvirker os, hvilket vi desværre har fået anskuelsesundervisning i med Coronakrisen. Derfor er det også godt at han og en anden tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann nu i 10 år sammen har kommenteret internationale begivenheder og understreget, hvor vigtigt internationalt samarbejde er.

Aksel Madum har anmeldt bogen, som han beskriver som en meget fin fortælling om holdninger, sejre, nederlag og personlige omkostninger ved mange år som toppolitiker. En politisk Danmarkshistorie.

En lille video med Roald og mig om 30 års ‘samarbejde’

Her er teksten fra bogens omslag:

I denne personlige bog beskriver Mogens Lykketoft, hvad der har formet og inspireret ham. Han fortæller om at kæmpe for de værdier, man tror på, og om at balancere mellem idealisme og realisme. Om vanskelighederne ved at vinde frem i kampen om samfundets udvikling og samtidig bevare båndende til dem, man holder mest af: ægtefællen, børnene, børnebørnene og de gamle venner. Vi hører om både sejre og fejltagelser gennem et langt politiske virke, og hvad oplevelserne har lært ham om livet. Med lige dele detaljerigdom og humor fortæller han om arbejdet med politik og om udviklingen i det parti, han har været en del af gennem et langt liv. Bogen giver et enestående indblik i det politiske håndværk, i magtens vilkår og dens omkostninger – og vi kommer tæt på en af de seneste årtiers mest centrale og indflydelsesrige politikere.

Bogen kan købes hos din boghandel eller fx her

Nyere publikationer:

Samtalebogen ‘Du store verden’ med min gode ven Uffe Ellemann-Jensen, kyndigt modereret af min hustru, Mette Holm, udkom på Rosinantes forlag i efteråret 2018.

Den fik en fornem modtagelse.

Fx kalder Lisbeth Knudsen i Mandag Morgen bogen ‘det bedste udenrigspolitiske lynkursus på markedet‘.

I foromtalen hed det bl.a.: Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen, to af dansk politiks grand old men, ser i denne samtalebog nærmere på verdens tilstand. Trods politisk uenighed kan de mødes om én ting: Dialog er vejen frem, specielt når man ser på den voksende modvind, som demokratiet og det internationale samarbejde befinder sig i.

Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft har begge siddet med magt og ansvar i Danmark og har siden ungdommen været optaget af verden. På trods af at de har rødder i hver sit parti, og på trods af at Ellemann har en fortid ved Forsvarets Efterretningstjeneste, og Lykketoft var militærnægter, så er de fuldstændig enige om, at forsvaret af Danmark og danske interesser ikke stopper ved Kruså. I denne bog tager de bestik af verdens kurs med alt, hvad det indebærer af nye magtforskydninger, oprustning, konflikter og klimaforandringer, der sender mennesker på vandring i uset omfang. Grænser lukker, private økonomier vokser sig stærkere end småstaters BNI, og rigmænd og popstjerner sidder med ved internationale forhandlinger. Alt imens internettet og sociale medier baner vejen for hvirvlende påvirkning i et ureguleret cyberspace.

Læs forordet her og 1. kapitel her

Køb bogen fx her

Andre bøger i samarbejde med Mette Holm:

I verdens tjeneste (Rosinante 2016)

Burma/Myanmar (People’sPress 2012)

Kina drager (Gyldendal 2006)